Teambuilding

Als u op een leuke en luchtige manier de communicatie en samenwerking in uw team wilt verbeteren, dan is een teambuildingsprogramma een goede keuze. Uw leerdoelen worden uitgewerkt in een speels programma met oefeningen waarop direct na afloop gereflecteerd wordt. Een voorbeeld van zo'n programma is het 'expeditiespel'. Het leerdoel in dit spel is om de ondernemersgeest in het team te prikkelen.

De deelnemers 'zetten een expeditie op' en zij krijgen hiervoor een startkapitaal. De opdracht is om dit kapitaal zo veel mogelijk te vergroten tijdens de expeditie. Dit kan door verschillende (denk- en doe-) opdrachten uit te voeren die ze onderweg tegenkomen. Om deze succesvol uit te voeren wordt een beroep gedaan op het risico-opstellend vermogen van de groep. De groep stelt doelen en neemt beslissingen op basis van onvolledige informatie. Dat dit een wissel trekt op de besluitvorming is onvermijdelijk...

Zoekt u een intensiever programma met meer reflectie en concreter uitgewerkte leerdoelen dan is teamtraining een goede optie.